Week van Ons Water 17 t/m 24 oktober 2018

Water is belangrijk. We hebben er iedere dag mee te maken en het lijkt heel vanzelfsprekend. Toch moet er veel gebeuren om al het water in goede banen te leiden. In de Week van Ons Water wordt er stilgestaan bij waterveiligheid.

Het lijkt heel gewoon om water door de wc te spoelen en dat we allemaal veilig zijn achter onze dijken en duinen. Maar werk aan ons water is nooit af. Samen zorgen we ervoor dat we kunnen blijven genieten van ons West-Brabantse landschap. Weet jij wat er gebeurt met het water wat je door de wc spoelt? Of waar regenwater heen gaat? En hoe zorgen we ervoor dat ook vissen en planten schoon water hebben om in te leven? In de Week van Ons Water geven we jou graag meer informatie en laten we zien wat je zelf kunt doen om ons water schoon te houden en overlast te voorkomen.

 

Activiteiten

Waterschap Brabantse Delta doet mee met verschillende activiteiten tijdens de Week van Ons Water. Ecoloog, filosoof en wereldverbeteraar Li An Phoa spreekt tijdens het symposium ‘Kansrijk Stadswater’ over de kansen van stadswater en wandelt daarbij langs de singels in Breda. Bij de bijeenkomst ‘Stad van de Toekomst’ kan iedereen zich laten inspireren door voorlopers en aanpakkers op het gebied van water in de stad. Tijdens het festival ‘Waterrijk’ in samenwerking met Brabants Landschap worden verschillende activiteiten aangeboden rondom het thema water.

 

Meer informatie over deze week

Meer informatie over de Week van Ons Water en de activiteiten is te vinden op www.brabantsedelta.nl/weekvanonswater. Houd tijdens de Week van Ons Water ook de Facebookpagina van waterschap Brabantse Delta in de gaten voor aankondigingen, filmpjes en tips.

 

Meer over ‘Ons Water’ en de landelijke ‘Week van Ons Water’

De Week van Ons Water komt voort uit de landelijke publiekscampagne ‘Ons Water’. Op www.onswater.nl geven alle waterpartners in Nederland tips voor droge voeten, schoon en voldoende water. Op een interactieve manier kunnen inwoners onder andere zien hoe hoog het water in hun dorp of stad komt bij een overstroming en welke projecten uitgevoerd worden om overstromingen en wateroverlast te voorkomen en te zorgen voor schoon (drink-)water. De campagne is enkele jaren geleden gestart om het waterbewustzijn van burgers te vergroten en zelfredzaamheid te bevorderen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen