Weekend weer: Zachte herfstweer met zaterdag een heerlijk zonnetje

Foto: PixaBay

Het is zacht voor de tijd van het jaar met maxima rond 10 graden langs de noordkust tot een graad of 12 in het zuiden. Daarbij waait het meestal matig uit een zuidwestelijke richting, aan zee eerst soms nog vrij krachtig, dat is kracht 5.

Droge avond en nacht
Vanavond wordt het op de meeste plaatsen helder en ook in de nacht is dat het geval. In de zuidelijke provincies kan her en der nevel of wat mist ontstaan, elders staat waarschijnlijk net teveel wind voor de vorming van mistbanken. Het koelt af naar 2 graden in het midden en zuiden van ons land tot rond 6 graden vlak aan zee.

Zaterdag: rustig herfstweer
Zaterdag belooft de mooiste dag van het weekend te worden. Er zijn zonnige perioden, maar in het zuidoosten begint de dag dus wel met mist of wat lage bewolking. Door invloed van de wind moet dat grijs gedurende de dag wel verdwijnen. De meeste zon is bestemd voor de noordelijke helft van ons land.

De wind draait geleidelijk naar het zuiden tot zuidoosten en daarbij wordt het maximaal een graad of 10. Ook de avond verloopt rustig, al zien we dan vanuit het zuiden wel de bewolking langzaam verder toenemen. Het blijft overal droog.

Zondag: later af en toe regen
Ook zondagochtend is het op de meeste plaatsen nog droog, alleen het zuidwesten heeft al te maken met wat gespetter. Die regen breidt zich gestaag noordwaarts over ons land uit. Het uiterste oosten houdt het mogelijk nog tot laat in de middag droog. Vóór de regen uit loopt de temperatuur op tot ongeveer 9 graden, maar tijdens regenval koelt het af naar 6 of 7 graden. Met een matige zuidoostenwind voelt het dan waterkoud aan.

Bron: weeronline.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen