Release van de Valentijnsclip: ‘Mijn Brabantse Hart’

Een liefdevol geluid met een knipoog’, aldus Thomas Pieters die deze Valentijnsdag naar buiten treedt met het tweede deel van het tweeluik: ‘Mijn Brabantse Hart’. Samen met de winnaar van de Brabant Cultuurprijs Kamerata Zuid brengt Pieters vandaag een Valentijns-versie van zijn kersverse hit.

Op vrijdag 1 februari zagen we hoe Pieters ruim 22 prominente Brabanders optrommelde voor zijn videoclip. Een opmaat voor wat nog zou komen, zo blijkt. Toverde de vrolijke Brabander twee weken geleden nog 64 burgemeesters uit de hoge hoed, vandaag verschijnt er een volledig strijkorkest vanachter een gordijn. ‘Het geeft een enorme kick om met zo’n machtig orkest samen te spelen’, vertelt hij enthousiast.

Naar eigen zeggen werkte Pieters een jaar lang full-time aan dit project. “Het is al heel lang mijn droom om Brabant te verbinden met een video. Van bakker tot burgemeester en van Guus Meeuwis tot Frank Lammers, heel Brabant staat arm in arm. Commissaris van de Koning Wim van de Donk vond het plan zo mooi dat hij niet alleen deelnam als ‘acteur’, maar Pieters tevens uitnodigde de video te releasen in de Statenzaal van het Provinciehuis te  ‘s-Hertogenbosch.

Vandaag, Valentijnsdag 2019, verschijnt er dus een geheel nieuwe videoclip. Een unieke samenwerking tussen Kamerata Zuid o.l.v. Frank Adams en de man van het ‘Brabantse Hart’. De single wordt gelanceerd via Omroep Brabant en is reeds te beluisteren via de bekende streamingdiensten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen