Getuige filmt fietsendief

Foto: Politie

MADE / GEERTRUIDENBERG – Een alerte getuige heeft de politie zondagavond 29 augustus jl. op het spoor gezet van een vermoedelijke fietsendief. Hij zag dat op de Adelstraat in Made, nabij de bushalte een man twee afgesloten fietsen in de te kleine kofferbak van een auto laadde. Hij filmde dit en waarschuwde de politie. Agenten troffen de bedoelde auto en de gefilmde man voor een woning in Geertruidenberg aan. De verdachte, een 24-jarige man, werd aangehouden. De twee fietsen werden in de schuur aangetroffen en zijn in beslag genomen.

De melder vertelde dat hij de fietsendief nog aansprak. De man reageerde heel zenuwachtig en stapte direct in de auto. Terwijl de melder voor de auto stond om het kenteken te filmen, gaf de bestuurder flink gas en reed weg. Daarbij raakte hij met de linkerbuitenspiegel van zijn auto nog het linkerbeen van de getuige, die daar gelukkig geen letsel aan overhield.

Wie zijn de eigenaren van de fietsen
De politie is nog op zoek naar de rechtmatige eigenaren van de gestolen fietsen. Het gaat om een herenfiets van het merk Worldbike en een Batavus herenfiets. Zij kunnen zich melden bij het politieteam Dongemond via 0900844.

Bron: Politie.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen