Oproep aan alle bedrijven

Foto: De Groene Pluim

Stichting De Groene Pluim stimuleert ondernemers in heel Nederland om duurzaam te ondernemen. Niet door hen te controleren, maar door hen te belonen! Voldoet u als ondernemer ook aan een aantal criteria, dan komt u in aanmerking voor de Groene Pluim. Dat kost niets en levert u veel inspiratie, goede publiciteit en vooral een warm hart.

Onder aanvoering van wethouder Kevin van Oort is Geertruidenberg een duurzaam pad ingeslagen. Eerder al mocht hij een Groene Pluim uitreiken aan de Geertruidenbergse bedrijven Sibelco Groep en Holmatro. “Pas toen we die pluim kregen wisten we dat we goed bezig waren”, zegt marketing manager Jilles Duyndam van Holmatro. Petra Gerritsma van Sibelco ziet de pluim “Als een mooie waardering. Vaak ben je vooral bezig met wat je nog moet doen en sta je niet stil bij wat je al gerealiseerd hebt. Deze prijs maakt je daar meer bewust van.” De vraag is dus welk bedrijf in Geertruidenberg nu aan de haal gaat met een Groene Pluim. Het is overigens niet zo dat alleen grote bedrijven in Geertruidenberg in aanmerking komen. Kleinere bedrijven zijn net zo kansrijk.

Veel bedrijven zijn actief met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Alleen, ze vinden het zo normaal, dat ze het niet doorvertellen. En dat is zonde. Want juist door het wel te vertellen worden andere ondernemers ook op goede ideeën gebracht. Zij kunnen andere ondernemers inspireren om hun bedrijf te verduurzamen. Via De Groene Pluim worden deze bedrijven in het zonnetje gezet.

De Groene Pluim is een landelijk initiatief met inmiddels bijna 300 aangesloten bedrijven en 31 Groene Pluimhouders. Wethouder Van Oort: “We weten dat er nog veel bedrijven in Geertruidenberg in aanmerking kunnen komen voor een Groene Pluim. Gooi de schuchterheid van je af en meld je aan.” Ondernemers die klimaatverandering aanpakken of moeite doen voor duurzame consumptie, die ondernemers verdienen de Groene Pluim. Door aan te sluiten maakt een ondernemer deel uit van een groep ondernemers die positief van zich laat horen. Uiteraard leren en delen deze ondernemers hun kennis door interactieve kennissessies, bedrijfsbezoeken, events en het raadplegen van een database met best practices. Als richtsnoer gelden de global goals, ook wel SDG´s genoemd, van de Verenigde Naties.

Aanmelden?

Bedrijven in de Gemeente Geertruidenberg kunnen zich opgeven t/m 31 oktober 2021 via de website www.degroenepluim.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen