Bericht van burgemeester Marian Witte

Foto:

Vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames zijn opnieuw een aantal coronamaatregelen ingevoerd. Net als u ervaar ik een enorme teleurstelling dat deze maatregelen weer nodig zijn. We hebben in de afgelopen zomermaanden weer van onze vrijheid kunnen proeven en dat voelde heel goed. Ik denk dat we allemaal graag willen dat het zo blijft, maar de realiteit is anders.

Dus ik doe nu opnieuw een dringend beroep op u om u aan de coronamaatregelen te houden. Zodat strengere maatregelen en beperkingen straks niet nodig zijn. Gelukkig zijn veel van onze inwoners al gevaccineerd, dat gaat echt de goede kant op.

Aan inwoners die zich niet hebben laten vaccineren wil ik vragen zich nog eens goed te verdiepen in de voor- en nadelen van vaccineren. Lees bijvoorbeeld de informatie op Rijksoverheid.nl.

Kiest u er toch voor om u niet te laten vaccineren, ben dan voorzichtig in uw contacten met anderen. Laat u testen en blijf thuis bij klachten. En houdt u aan de basismaatregelen van handen wassen, afstand houden en ventileren. Dat geldt voor ons allemaal.

En als laatste vraag ik u: steun de horeca, sportkantines, verenigingen en winkels door u aan de maatregelen te houden. Voor hen zijn de nieuwe maatregelen in de praktijk soms lastig te controleren. Zorg er dus voor dat u uw mondkapje draagt waar dat verplicht is en laat uw coronatoegangsbewijs zien waar dit gevraagd wordt. Verenigingen en ondernemers kunnen bovendien bij de gemeente terecht als zij zelf nog vragen hebben over het handhaven van de maatregelen.

Laten we zo samen onze verantwoordelijkheid pakken en ervoor zorgen dat corona geen kans krijgt.

Hartelijk dank.

Burgemeester Marian Witte

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen