Publieksversie besluitenlijst 11 januari – Gemeente Geertruidenberg

Foto:

Het gladheidsbestrijdingsplan voor de jaren 2021/2026 is vastgesteld. In dit plan staan onder andere de strooiroutes en de prioritering hierbinnen aangegeven. Alleen de doorgaande hoofdwegen, busroutes, vrijliggende fietspaden en druk bereden fietsroutes worden gestrooid.

De overige wegen worden niet gestrooid. Het plan is in te zien op: https://www.geertruidenberg.nl/verkeer/gladheid-en-strooiroutes

Gemeenschappelijke regeling Beschermd Wonen

Per 1 januari 2022 wordt Beschermd Wonen een taak van alle gemeenten. De maatwerkvoorziening

beschermd wonen is bedoeld voor mensen met een psychische kwetsbaarheid die zich tijdelijk niet op eigen kracht kunnen handhaven in de samenleving. Om Beschermd Wonen goed te organiseren werkt onze gemeente samen met andere gemeenten in de regio. Deze samenwerking is nu formeel vastgelegd in een gemeenschappelijke regeling (GR).

Regionale pilot geplande logeerzorg

De gemeente neemt deel aan een regionale pilot geplande logeerzorg voor mensen met dementie.

Geplande logeerzorg is een vorm van respijtzorg en het voorkomt of vermindert de overbelasting van de mantelzorger. Met deze pilot wordt het aantal logeerbedden in de regio uitgebreid, specifiek voor ouderen met geheugenklachten en dementie.

Onkruidbestrijding

De gemeenteraad nam op 11 november 2021 een amendement aan voor de aanschaf van een 2e borstelmachine. Deze borstelmachine moet zorgen voor  een zichtbare verbetering op het gebied van onkruidbestrijding op verharding. Het college heeft nu besloten deze borstelmachine aan te schaffen.

Bron: Gemeente Geertruidenberg

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen