Het stoere leven van de stoere joengens en roige mèète

Het openlucht museum “Raamsdonksveer en de Biesbosch” gaat over het harde leven van de Biesboschwerker waarin het ruwe leven van de stoere joengens en roige mèète centraal staan.

Veers Erfgoed organiseert deze tentoonstelling vanaf 6 oktober bij Jachthaven Dok 12 in Raamsdonksveer. Aan de hand van foto’s, film, materialen en nagebouwde keten en huizen, gaat het Veers Erfgoed terug naar het leven van een Veers Biesboschgezin.
Bezoekers gaan straks op het terrein zien hoe vroeger het werk en leven in de Biesbosch en op het Sandoel was. Aan de hand van verhalen en herinneringen wordt een zo compleet mogelijk beeld gegeven van het dagelijkse leven van een Biesboschman, zijn vrouw en zijn kinderen. Hoe zag een werkdag in de Biesbosch er voor de mannen uit, wat deden ze in de zomerperiode, wat was de taak van de vrouw door de week, wanneer hadden ze vrije tijd?

Met foto’s, film, materialen en nagebouwde keten en huizen wordt voor enkele maanden het oude Sandoel en de Biesbosch van toen weer in herinnering gebracht. Voor oudere bezoekers zal het een feest van herkenning zijn.
De jongere bezoeker krijgt een goed beeld van het harde werk en leven van toen.

Je kunt nog genieten van de tentoonstelling tot 6 januari.

Bron: VVV Geertruidenberg
Organisatie: Veers Erfgoed

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen