Huis van de week: Scheepswerflaan 283 Raamsdonksveer

Foto: Funda / ERA Makelaardij Amerstreek

Raamsdonksveer – Zeer ruime onder architectuur gebouwde vrijstaande villa met mooie kenmerken en jaren 30 details, 2 eigen parkeerplaatsen op eigen terrein en een verzorgde tuin.

De woning staat op een perceel van 385 m2 eigen grond en heeft een woonoppervlakte van maar liefst 282 m2 inhoud van ca. 1085 m3. Het oorspronkelijke bouwjaar van de woning is ca. 1927.

Deze woning is gelegen in de nieuwe wijk “Rivierzicht zuid”, en is de enige woning die in het project in ere is gebleven. Vanaf 2013 is de modernisatie ingezet voor deze woning met in achtneming van de authentieke details. Zo beschikt de woning o.a. over glas-in lood deuren, paneeldeuren en een statige bordestrap. Veel kozijnen zijn inmiddels vervangen door fraaie kunststof kozijnen met isolerende beglazing en glas-in lood. De c.v.-ketel is vernieuwd in 2013 (Itho HR combiketel), voorts vernieuwde meterkast, vloer- en wandafwerking, badkamer en de tuin is opnieuw fraai aangelegd.

Deze statige villa is door zijn indeling met meerdere entrees uitermate geschikt voor dubbele bewoning of kantoor aan huis. Vanwege de indeling heeft de woning fraaie vergezichten op de 1e en 2e verdieping.

Indeling van de woning:

Begane grond:
Overdekte entree/hal (Oude dienstingang) met trapopgang naar 1e verdieping, de meterkast (15 groepen en 4 aardlekschakelaars) en de toiletruimte met wandcloset, urinoir en fonteintje. Vanuit de hal toegang tot 1 van de 2 woonkamers. Deze woonkamer op de begane grond is voorzien van een vaste kast/stookruimte, tegelvloer en stucwerkwanden. Vanuit de woonkamer o.a. toegang tot de compleet nieuwe badkamer met wastafelmeubel met dubbele kraan, wandcloset, ligbad en ruime inloopdouche. Voorts een ruime slaapkamer en vanuit de woonkamer is eveneens een 2e keuken te bereiken. Deze dichte keuken is voorzien van een keukenblok in een rechte opstelling geplaats en voorzien van diverse inbouwapparatuur. Vanuit de keuken toegang tot de tuin. Van buitenaf zijner nog 2 bergingen toegankelijk.

1e Verdieping:
Zowel vanaf binnen alsmede middels een fraaie trapopgang aan de buitenzijde is de hoofdentree te bereiken. De imposante hal met marmeren vloer biedt toegang tot de diverse ruimtes en middels de eiken bordes trap is de 2e verdieping te bereiken. Een nette toiletruimte met authentieke granitovloer en duoblok toilet. Een praktische werkkamer. Een dichte keuken met granito vloer, keukenblok in hoekopstelling en voorzien van een Belgisch hardstenen aanrechtblad en diverse apparatuur. Vanuit de keuken toegang tot het terras. Het meest in het oog springend is de woonkamer en-suite met glas-in lood elementen, een erker aan de voorzijde, vaste kasten, een massieve eiken houten vloer en aansluitend nog een serre-kamer. Door de vele grote raampartijen hebben alle vertrekken een heerlijke lichtinval.

2e Verdieping:
Middels de eiken bordes trap is de ruime overloop bereikbaar. Vanaf de overloop zijn de 3 slaapkamers en de badkamer toegankelijk, daarnaast nog een praktische kast met de aansluitingen ten behoeve van de wasapparatuur. De 2 grote slaapkamers beschikken over nette laminaatvloeren en openslaande deuren, 1 van de 2 slaapkamers heeft voorts nog een grote inloopkast. De badkamer is volledig betegeld en is voorzien van een douchecabine, wandcloset en een wastafel. Ook voor deze verdieping geld dat de kamers veel lichtinval hebben.

Zolder:
Middels een afgesloten trapopgang is de open zolder met dakkapel (enkel glas) bereikbaar. De zolderverdieping dient nog verder afgewerkt te worden.

Tuin:
Er zijn 2 parkeerplaatsen op eigen terrein en de tuin is via meerdere zijdes toegankelijk. Het geheel is opnieuw aangelegd met terrassen en bordes. Er zijn 2 ruime bergingen bij de woning aanwezig.

De Villa is gelegen in de wijk “Rivierzicht Zuid”, gelegen nabij het centrum van Raamsdonksveer en rivier de Donge. Middels de bestaande fiets-loopbrug is tevens de oude kom van Geertruidenberg uitstekend bereikbaar.

Meer Informatie 

Bron: Funda.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen