Samen leren en doen

Foto:

We vinden het belangrijk om kinderen al op een jonge leeftijd te betrekken bij duurzaamheid, afval, riool, klimaatverandering en waterbewustzijn in hun eigen buurt. Om scholen hierbij te ondersteunen, bieden we onze basisscholen de mogelijkheid deel te nemen aan een aantal projecten.

Afval scheiden

In het voorjaar, na de meivakantie, start op een aantal basisscholen het project ‘afval scheiden op school’. Afval scheiden kan soms best lastig zijn. In het kader van dit project krijgen scholen nieuwe afvalbakken om afval in de klas te kunnen scheiden. Tijdens een gastles in de klas wordt met leerlingen gekeken hoe afval gescheiden kan worden en wat er vervolgens met ons afval gebeurt. Het doel van dit project is dat leerlingen zich bewust worden van het nut en de noodzaak van afvalscheiding en dat zij dit thuis ook gaan doen, zodat we samen onze omgeving leefbaar houden. Meer informatie over dit project vindt u op www.team-schoon.eu

Middenbouw project

Voor de kinderen in de middenbouw hebben we een speciaal project, namelijk Spraakwater Ridders. In dit project leren ze op een leuke, speelse manier over hoe we samen goed voor onze planeet kunnen zorgen. We gaan samen spelletjes spelen en leuke activiteiten doen om te begrijpen hoe we minder energie kunnen gebruiken en beter met afval kunnen omgaan. Ridders gaat over klimaatverandering zoals tegels voor groen en goed rioolgebruik en het verspillen van drinkwater.

Bovenbouw project

Voor de oudere kinderen uit de bovenbouw hebben we ook iets stoers en spannends. Ook hiermee starten we in het schooljaar 2024-2025. Kinderen gaan hun eigen Spraakwater rap videoclip maken. Aan het eind van het project heeft de klas een eigen duurzame, verantwoorde, doordachte, maar ook stoere videoclip. Het is de bedoeling dat deze rap gaat over een duurzaamheidsonderwerp.

Meer informatie over de midden- en bovenbouwprojecten vindt u op: www.oogpunt.com/spraakwater. We gaan praten over waarom het belangrijk is om goed voor onze planeet te zorgen en wat we kunnen doen om te helpen. We maken samen plannen en bedenken acties om onze buurt groener en gezonder te maken!

Waarom aan de slag op scholen?

We hopen dat deze projecten niet alleen leerzaam zullen zijn, maar ook leuk! Samen kunnen we een verschil maken en onze buurt een betere plek maken voor iedereen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen