Weerbericht: Bewolking, hier en daar motregen

Foto:

Op de meeste plaatsen is het vandaag grijs en met name in het noorden en westen valt af en toe lichte regen of motregen. In het zuidoosten schijnt de zon. De temperatuur loopt op naar 9-12 graden.

Morgen krijgen we de zon op meer plekken te zien, maar er zijn ook gebieden waar het lang grijs en mistig blijft. In de loop van de dag gaat het regenen en die buien houden zaterdag aan. Vanaf zondag is het opnieuw een aantal dagen droog en na het weekend ook rustig weer.

Vanavond blijft het nog op veel plaatsen bewolkt, maar komende nacht zorgt een zuidenwind ervoor dat de wolkenvelden geleidelijk naar het noorden trekken en het opklaart. In het zuiden kan in de loop van de nacht plaatselijk mist ontstaan en daar is het ook het koudst. De minima komen uit op een lokale -2 graden in het zuidoosten van Brabant en Midden-Limburg tot 8 graden in het noordwesten.

Morgenochtend schijnt regionaal de zon, maar er zijn ook gebieden waar het grijs en mistig is. De meeste zon is waarschijnlijk weggelegd voor het midden en noorden. In het zuiden kan juist op verschillende plekken mist en bewolking voorkomen. Mogelijk breiden deze mist en wolkenvelden zich gedurende de ochtend naar het midden uit. Wel wordt het zicht door de toenemende wind geleidelijk beter. In de bewolkte gebieden is het hooguit 5 graden en als je het gauw koud hebt, komen je sjaal en handschoenen goed van pas. Waar de zon goed doorbreekt, loopt de temperatuur op naar 8 graden.

Morgenmiddag breekt de zon op steeds meer plaatsen door. Wel trekken sluierwolken over het land en daardoor kan de zon niet voluit schijnen. In de tweede helft van de middag neemt de bewolking vanuit het westen alweer toe en krijgt de westelijke helft aan het eind van de middag met buien te maken. Deze buien vallen in de Randstad precies tijdens de avondspits en dat betekent dat het extra druk kan worden op de weg. Ben je te voet of op de fiets, dan is het goed om je regenkleding bij de hand te houden.

De middagtemperatuur varieert van 7 graden in Groningen tot 11 graden aan zee. In gebieden waar het lange tijd bewolkt blijft, wordt het hooguit 5 graden en is het behoorlijk kil. De wind maakt het voor het gevoel nog een paar graden kouder. Het waait matig uit het zuiden en aan zee is de wind vrij krachtig tot krachtig.

Morgenavond breiden de buien zich naar het oosten uit en kan het in het hele land van tijd tot tijd regenen. De meeste regen valt in het westen. In de nacht naar zaterdag trekken flink wat buien over het land en plenst het af en toe stevig. Met 8 graden in het oosten tot 10 in het westen verloopt de nacht zeer zacht.

Zaterdag zijn er in de ochtend nog talrijke buien. Als je langs het sportveld staat, is het dan ook lekker om je warm aan te kleden. Uiteraard komt ook je paraplu goed van pas. Zaterdagmiddag nemen de buien vanuit het noordwesten af en breekt de zon tussen de wolkenvelden door. Voor de sinterklaasintochten die doorgaan en in de middag plaatsvinden is dat goed nieuws. De temperatuur stijgt naar 11-13 graden en er waait een zwakke tot matige noordwestenwind

Zondag draait de wind naar het noordoosten. Deze schrale noordooster waait matig en zorgt ervoor dat de maximumtemperatuur van circa 11 graden een paar graden kouder aanvoelt. Het weerbeeld laat een afwisseling van zonnige perioden en wolkenvelden zien. Mogelijk raakt het later op de dag vanuit het noordoosten geheel bewolkt. Op de meeste plaatsen blijft het droog. Alleen in het Waddengebied, zuidwesten en zuiden kan een aantal buien voorkomen.

De dagen daarna is het droog en rustig novemberweer. Daarbij trekken waarschijnlijk wel vrij veel wolkenvelden over Nederland. Wanneer het opklaart is de kans op mist in de nacht en ochtend groot. Het wordt maximaal 9 graden en daarmee komt de temperatuur voor het eerst dit najaar niet meer in de dubbele cijfers uit. Vanaf woensdag neemt de kans op buien opnieuw toe, waait het harder en wordt het een paar graden zachter.

Bron: Weer online 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen