Asieldier van de week: Fantastische hond Bolek

Bolek is een grote kruising berghond van 4 jaar. Oorspronkelijk komt hij uit Griekenland waar hij als straathond heeft geleefd.

Omdat hij waarschijnlijk weinig contact heeft gehad met mensen, de eerste jaren van zijn leven, is hij erg schichtig. Hij bevriest wanneer hij angstig is maar is gelukkig totaal niet agressief.

Hij heeft een heel zacht karakter en is snel onder de indruk. We merken ook dat hij zich buiten veel vrijer voelt en meer op zijn gemak. Binnen is hij gespannen en erg op zijn hoede. Daarom gunnen we hem een plek waar hij veel buiten kan zijn. Lekker kan rondstruinen in een ruime tuin of een afgesloten terrein. Echter is een hele nieuwe omgeving voor hem te overweldigend. Hij voelt zich totaal onveilig en heeft echt een veilige plek nodig. Wij denken dat hij, in bijvoorbeeld een buitenkennel, rustig kan wennen aan zijn nieuwe omgeving. Dit zal zijn eigen veilige plek worden. Wanneer hij zich hier op zijn gemak voelt, en zijn nieuwe eigenaar steeds beter heeft leren kennen en vertrouwen, kan zijn nieuwe omgeving steeds wat worden uitgebreid. De tuin, vervolgens het huis en altijd de mogelijkheid voor hem om terug te keren naar zijn veilige plek. Bolek is een hele gevoelige hond en heeft veel tijd nodig. Maar geloof ons, dit verdient hij!!

Andere honden vindt hij leuk. Ook hier wordt hij gelukkig van en leeft hij helemaal op! Maar ook hier geld, in een nieuwe omgeving zal hij hier in de eerste instantie niet veel steun aan hebben. Maar een maatje in huis zou hem op den duur heel erg helpen. Ook om zijn angst te overwinnen.

Kortom is Bolek een fantastische hond, maar heeft hij heel veel tijd nodig en een erg specifieke plek. Maar heb je zijn vertrouwen en heeft hij een eigen plek om zich veilig te voelen, dan heb je aan Bolek een maat voor het leven!

Heeft u interesse in deze prachtige, zachtaardige lieverd? Neem dan contact met ons op! We maken graag een afspraak voor een kennismaking.

Ga naar www.louterbloemen.nl voor meer informatie over Bolek of onze andere asieldieren die in afwachting zijn op een nieuwe baas.

Wilt u maandelijks een steentje bijdragen aan de opvang voor asieldieren? Wordt donateur en ga naar https://louterbloemen.nl/lbdonateurs/ voor meer informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen