Donge Swim Geertruidenberg 2022 geannuleerd

Foto: Een indruk van de clinic van woensdag 31 augustus Donge Swim Geertruidenberg

Vanwege de slechte kwaliteit van het zwemwater in de Donge heeft de organisatie de Donge Swim Geertruidenberg uitgesteld. Door de droge zomer is onder meer blauwalg in de rivier aangetroffen. Na overleg met Waterschap Brabantse Delta en de gemeente Geertruidenberg is geconcludeerd dat het voor de deelnemers niet gezond is om hun kilometers in de Donge te zwemmen.

De weersverwachting voor de komende weken biedt geen uitzicht op voldoende verbetering van de waterkwaliteit.
De organisatie heeft overwogen de zwemtocht te verplaatsen naar een andere locatie maar heeft er voor gekozen dat niet te doen.

We mikken met de Donge Swim op de unieke beleving om midden in de gemeente Geertruidenberg in de Donge te kunnen zwemmen, waarbij de zwemtocht goed te volgen is voor supporters. De eerste editie kunnen we maar één keer goed doen, daarom stellen we de Swim liever uit.

Warme zomers worden eerder regel dan uitzondering, de nieuwe datum is daarom geprikt aan het begin van de zomer in plaats van in september. We hebben 2 juli 2023 als nieuwe datum gekozen. Na de kermis en de wielerronde, maar nog voor het begin van de schoolvakanties. We verwachten dat in mei en juni de echte kou uit het water is, maar dat de waterkwaliteit nog wel optimaal is.

Wil je aan de slag blijven met zwemmen? Je kunt jezelf in de gemeente trainen van 1 mei tot 1 september in de buitenbaden van Sportfondsen Geertruidenberg Welkom bij de Ganzewiel en het hele jaar door in het nieuwe 20 meter zwembad bij Arendse Vrij zwemmen | Breda | Dongen | Raamsdonksveer (arendse.nl) . De diehards kunnen natuurlijk ook buiten door zwemmen in veilig natuur water.

Op inGeertruidenberg is het te doen! vind je ook veel mogelijkheden om sportief bezig te blijven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen