PCPO Midden Brabant start met vernieuwend hoogbegaafdenonderwijs

Foto: PCPO Midden Brabant

Op basisschool de Schoof in Raamsdonksveer start begin april Explora, een nieuwe vorm van hoogbegaafdenonderwijs voor groep 5 t/m 8 voor de regio West- Brabant. Hoogbegaafde leerlingen lopen vaak vast in het reguliere onderwijs doordat de lesstof niet passend is en ze weinig contacten hebben met ontwikkelingsgelijken. Op initiatief van het schoolbestuur PCPO Midden Brabant krijgen de leerlingen op deze school in de ochtenden gespecialiseerd onderwijs waarbij de kernvakken rekenen, spelling en taal in verkorte vorm aangeboden wordt.

Daardoor is er meer ruimte voor uitdagende opdrachten rond thema`s en sociale vaardigheden zoals samenwerken of faalangst. Onderscheidend hierbij is de speciale aandacht voor bewegingsonderwijs voor hoogbegaafde leerlingen, die zich motorisch anders ontwikkelen dan hun leeftijdsgenootjes. In de middagen sluiten ze weer aan bij hun eigen klasgenoten zodat de sociale contacten in de wijk behouden blijven.

De eerste groep van Explora start begin april maar bij voldoende belangstelling zijn er plannen voor uitbreiding naar meerdere plaatsen in West- Brabant.

Volgende week (6 t/m 14 maart) is het de Week van de Hoogbegaafdheid. Dit is een landelijk initiatief om hoogbegaafdheid onder de aandacht te brengen en vooroordelen weg te nemen. In deze bijzondere week maken de nieuwe leerlingen van Explora voor het eerst kennis met elkaar op woensdagochtend 10 maart. Dit zal plaats vinden in het bijzondere, dynamisch ingerichte lokaal op BS De Schoof, Hoge Donk 83 te Raamsdonkveer. Daarbij kan, wegens de coronamaatregelen weliswaar beperkt, pers aanwezig zijn. Er kunnen foto`s gemaakt worden en een interview met de directie of de gespecialiseerde leerkracht is mogelijk. Ook kunnen de leerlingen geïnterviewd en gefotografeerd worden.

  • Kennismaking leerlingen parttime hoogbegaafdenonderwijs Explora, eigen foto`s/interviews mogelijk
  • Woensdag 10 maart van 10.00-12.00
  • Hoge Donk 83, Raamsdonksveer
  • Aanmelden verplicht i.v.m. corona maatregelen
  • Voor meer informatie: https://www.pcbschoof.nl/explora/
  • Aanmelden voor het persmoment bij: Sofie van de Waart, projectcoördinator Explora, 06-42111633, [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen