Extra steun voor ondernemers en verenigingen

Foto:

In de afgelopen weken zijn de maatregelen van het Kabinet in de strijd tegen het coronavirus verder aangescherpt. De gevolgen hiervan zijn in de hele samenleving te merken, maar een aantal (beroeps)groepen ondervindt veel financiƫle gevolgen. We voelen ons betrokken bij onze ondernemers en we dragen de culturele en de creatieve sector een warm hart toe.

Daarom wil de gemeente de extra maatregelen die eerder dit jaar getroffen zijn verlengen en waar nodig nieuwe maatregelen nemen om diverse doelgroepen financieel te ondersteunen of te ontlasten.

Afgelopen dinsdag heeft het college een besluit genomen over onderstaande regelingen.

Precariobelasting

Over het jaar 2022 wordt geen precariobelasting in rekening gebracht voor het gebruik van gemeentegrond bij horecaterrassen. Deze maatregel geldt zolang de coronamaatregelen van kracht zijn voor horecaondernemers.

Gemeentelijke belastingen

Zolang de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus gelden, kunnen ondernemers een verzoek indienen voor opschorting van de betaling van gemeentelijke belastingen. Vervolgens kunnen de betalingen worden opgeschort. Daarna worden betalingsafspraken gemaakt met betreffende inwoners/ondernemers. Overigens kunnen inwoners ook gebruikmaken van deze regeling.

Kwijtschelding huur sportverenigingen

Door de aanhoudende coronamaatregelen kunnen sportverenigingen hun diensten niet of niet volledig aanbieden. Voor de periode dat we als gemeente een aanvraag voor de TVS regeling kunnen doen, wordt de huur aan verenigingen kwijt gescholden.

Verlenging tijdelijke uitbreiding terrassen

Horecaondernemers die daar behoefte aan hadden hebben in het voorjaar van 2020 een tijdelijke exploitatievergunning ontvangen waarmee zij hun terrassen ruimer op konden stellen. Deze tijdelijke exploitatievergunningen waren verlengd tot 31 oktober 2021 en worden nu automatisch verlengd tot 1 oktober 2022.

Kijk hier voor meer informatie over de ondernemersregelingen.

Bron: Gemeente Geertruidenberg

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen