Deze week in het zonnetje: Bella

Foto: DOC Breda

Bella is een middelgrote kruising van 4,5 jaar (23-2-20217)  Ze is afgestaan omdat er door een scheiding geen tijd meer voor haar was.

Toen ze bij ons binnenkwam, zat Bella niet lekker in haar vel. Ze was te zwaar en had kale flanken. Bella heeft in het verleden ook epileptische aanvallen gehad en krijgt hiervoor medicatie. Ze heeft verschillende onderzoeken gehad en wij hebben toen besloten om over te stappen op andere medicijnen. Door deze verandering verloor ze al wat gewicht en ging ze beter in haar in vel zitten. Ook groeien er weer haren op haar flanken, maar het is mogelijk dat haar volledige vacht niet meer terug zal groeien. De kosten van Bella’s epilepsiemedicatie zijn ongeveer 55 euro per maand.

Bella is vriendelijke meid, maar kan in veel situaties onzeker zijn. Als ze je nog niet kent, wil ze bijvoorbeeld nog niet knuffelen maar eerst rustig kennismaken. Naarmate ze hier ook steeds meer mensen ging leren kennen, kwam haar vrolijke karakter naar boven. Bella vindt het erg leuk om met een bal te spelen of soms zelfs een beetje te stoeien. Daarnaast houdt ze ook wel van lekkers maar aangezien ze nog steeds wat te zwaar is, moet ze daar wel voor werken. We raden dus aan haar te belonen als ze bijvoorbeeld een puzzeltje oplost of een oefening uitvoert.

Bella loopt met wandelen grotendeels netjes mee aan de lijn, ze heeft echter nog geen goede conditie en daarom zal grote wandelingen rustig opgebouwd moeten worden. Als ze een andere hond ziet, kan ze aan de lijn trekken en gaan blaffen. Ook in huis kan ze waaks zijn en blaffen als ze andere honden hoort.

Bella houdt niet zo van drukte en daarom zoeken wij voor haar ook een rustige woon- en gezinssituatie. Ze kan eventueel bij oudere kinderen vanaf 16 jaar geplaatst worden. Wel is het belangrijk dat zij een eigen plekje gaat krijgen, waar ze niet gestoord wordt.

Richting andere honden reageert Bella wisselend en daarom zoeken wij een plekje waar geen andere huisdieren aanwezig zijn. Na gewenning kan Bella een halve dag alleen thuis blijven, in haar vorige huis verbleef ze dan los in de woonkamer.

Meer informatie: Dierenopvangcentrum Breda

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen