Je hond is je trouwe maatje, toch?

Foto:

In de corona-tijd wilden veel mensen een hond als gezelschap tijdens de lockdown. Heel begrijpelijk.  Fijn zo’n maatje, maar nu het gewone leven weer op gang komt, ervaart een aantal van deze nieuwe hondenbezitters de trouwe viervoeter als een sta-in-de-weg.

Veel van deze huisdieren komen dan in het dierenasiel terecht. Dat voor sommigen de aanschaf van een hond een ‘impulsaankoop’ is, blijkt ook uit de recente populariteit voor de Mechelse Herder, dit is vanwege de film ‘Dog’ met Channing Tatum. Veel nieuwe baasjes hebben echter geen idee van de opvoeding van zo’n schattige wildebras. Daar komt meer bij kijken dan de meesten denken, maar bij een juiste aanpak kan er veel ellende voorkomen worden en zullen er veel minder honden zomaar naar het asiel gebracht worden.

Daar kan Sarena van de Corput bij helpen. Ze is hondengedragsdeskundige en zet zich ook in voor de stichting ‘Dutch Dog Rehabilitation Centre’. Door je te verdiepen in je huisdier en hulp te zoeken bij problemen, kun je heel veel plezier hebben van en met je hond. Sarena geeft daarom speciale workshops over gedrag aan de lijn en opvoeding van je hond. Samen leer je wat het beste is voor jou en je hond. Zo wordt je hond weer het trouwe maatje dat je voor ogen had toen jullie elkaar voor het eerst ontmoette. Binnenkort start er weer een interessante workshop in Den-Hout.

Wil je meer informatie over de hulp of de worksops die Sarena kan bieden?

Hondengedragsdeskundige Sarena van de Corput is ook te volgen op: 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen