Drugslab Lage Zwaluwe opgerold, twee bekende zwaluwnaren opgepakt

Buurgemeente Drimmelen stond vorige week totaal op zijn kop toen een mega drugslab was opgerold in een loods aan de Zwingel in Lage Zwaluwe.

In de loods waar de politie afgelopen dinsdag een drugslab oprolde werd in eerste instantie alleen al aan drugsafval 30.000 liter aangetroffen, en dit kan nog aardig op gaan lopen. Het echtpaar is in Zwaluwe bekend als oud-ondernemers van een Doe het Zelfwinkel en daarom is de shock in het dorp groot. De zoon is vermoedelijk betrokken maar is op dit moment spoorloos.

Chaos

Binnen trof men een enorme chaos aan waarbij in geen enkel opzicht rekening werd gehouden met de veiligheid voor de omgeving. De politie spreekt van ‘één van de smerigste labs ooit’. Vaten vol met zoutzuur, methanol en andere grondstoffen voor het produceren van synthetische drugs en gasflessen werden in de loods aangetroffen. In de ondergrondse hennepkwekerij in de nabijgelegen woning staan enkele honderden planten. Op het bedrijven terrein is het altijd al een komen en gaan van busjes en vrachtwagens. Het aanrijden van grondstoffen, produceren en weer vervoeren is daarom tot nu toe onopgemerkt gebleven. Hoe lang de drugsfabriek al bestond is nog niet bekend. Dat er meerdere aanhoudingen volgen wordt niet uitgesloten. Het pand zal waarschijnlijk totaal gesloopt moeten worden gezien de chemicaliën de hele betonvloer hebben weggevreten.

Bron: Politie.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen