De gemeenteraad op de skatebaan

Foto:

Een tijdje geleden werd de gemeenteraad door een groep jonge skaters uitgenodigd voor een gesprek bij de skatebaan. De jonge skaters nodigden de gemeenteraad uit door middel van een leuk filmpje. De jongeren wilden praten over hun wensen en behoeftes aangezien de skatevoorziening daar niet meer aan voldoet.

Samen met Trema jongerenwerk hebben de jongeren het gesprek met de raadsleden goed voorbereid. Alle aanwezige raadsleden kregen een handout (pakketje). Met de jongeren aan de ene kant van de half pipe en de raadsleden aan de andere kant, nam Pepijn (13 jaar) het woord:

“Beste Raadslid,

Namens een aantal jongeren in de gemeente Geertruidenberg, hebben wij u uitgenodigd om naar de skatebaan te komen kijken en hierover te praten. Hierbij alvast een pakketje met wat wij vanavond ook gaan vertellen. Zo kunnen jullie dit altijd nog teruglezen. We willen een nieuwe fun-box want de andere is weggehaald.”

“Wat is een fun-box?”  , vroeg een raadslid.

“Een fun-box is een ding om trucjes op te doen. Dat staat ook op de foto die u vast heeft meneer. We willen ook nieuw asfalt. Weten jullie wel wat asfalt is?” , zei Pepijn.

Alle aanwezigen moesten hartelijk lachen om deze opmerking en in een ontspannen sfeer ging het gesprek verder. De jongeren hebben hun kunsten nog laten zien op de halfpipe en de raadsleden hebben de jongeren uitgenodigd om met een voorstel te komen. Het was een geslaagde avond.

Bron: Gemeente Geertruidenberg

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen