Valpreventielessen in Geertruidenberg

Foto:

In Nederland valt iedere 5 minuten een 65-plusser met als gevolg dat behandeling op de spoedeisende hulp in het ziekenhuis nodig is. Om de kans te verminderen dat u of uw familielid na een val ook op de spoedeisende hulp terecht komt, is preventietraining in het leven geroepen.

Een val veroorzaakt veel leed: lichamelijk, maar ook geestelijk. Iemand die eenmaal is gevallen, is vaak bang dat dit nog een keer gebeurt. Dat zorgt ervoor dat diegene bijvoorbeeld niet meer naar de kaartclub of vriend(in) durft te gaan. Dit kan leiden tot  eenzaamheid en een slechtere conditie.

Preventietraining in kleine groepjes

Bent u wel eens gevallen of bent u bang om te vallen? Dan is  de cursus misschien iets voor u. Deze cursus bestaat uit preventielessen waarbij de focus ligt op het voorkomen van blessureleed na een val. In kleine groepjes leert u om zelfstandig en met vertrouwen te bewegen.

Kosten

€60,- voor 10 lessen van 45 minuten.

Meld u aan voor de cursus

De preventiecursus wordt mogelijk gemaakt door de gediplomeerde val preventie instructeurs Klaas Bakker en Charlotte Schipperen (Zeker en Fit Bewegen) en wordt ondersteund door de Buurtsportcoach. Wilt u zich aanmelden of meer informatie over deze cursus? Neem dan contact op met  Buurtsportcoach Marlou Rikkert via [email protected] of door te bellen naar:06-109 06 903.

De cursussen starten op woensdag 20 oktober van 09.00 tot 09.45 uur en vinden plaats bij Judovereniging Nintai, Meidoornstraat 5, Raamsdonksveer

Bron: Gemeente Geertruidenberg

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen