Vergroting riolering Zandheuvel

Foto:

Op maandag 4 oktober start Verheij Infra uit Sliedrecht met het project Vergroting riolering Zandheuvel in Raamsdonksveer. Afhankelijk van de weersomstandigheden zullen de werkzaamheden ongeveer 5 weken duren. 

In de Zandheuvel gaan we tussen de Benraatshoef en de Omschoorweg werkzaamheden uitvoeren om het riool te ontlasten bij extreme regenbuien. Tegelijkertijd willen we de straat meer inrichten als een 30 km zone. Om dit te kunnen realiseren werken we samen met aannemer Verheij infra uit Sliedrecht.

Wat gaan we doen?

We leggen een nieuwe riolering aan met een diameter van 80 cm. tussen de Benraatshoef en de Omschoorweg. Hiervoor moet de hele straat worden opengebroken. We vervangen het asfalt door betonstraatstenen. De inritconstructie bij de Benraatshoef vervalt en de kruising wordt gelijkwaardig. We gaan van de kruising een plateau maken, vergelijkbaar met de kruising met de Omschoorweg.

Parkeren in het groen

De parkeervakken gaan we in de berm aanbrengen. Dit doen we door de parkeervakken voor een deel in gras uit te voeren. Op deze manier blijft de natuurlijke uitstraling van de berm bestaan en kan er veilig worden geparkeerd.

De uitvoering                                                                                    

Het project is opgedeeld in 3 fases. Voordat de eerste fase start, wordt over het totale wegdek de toplaag verwijderd. Deze werkzaamheden worden op 4 oktober uitgevoerd. Daarna worden de werkzaamheden vervolgd in 3 fases waarbij steeds een werkvak wordt afgesloten. Op onderstaande kaart ziet u de verschillende fases.

Wat merkt u van deze werkzaamheden

Werkzaamheden gaan niet onopgemerkt voorbij. U kunt er vanuit gaan dat wij er alles aan doen om de hinder tot een minimum te beperken. Zo wordt voor de bereikbaarheid van het Hofje een tijdelijke doorsteek aangelegd. Ook worden er omleidingsroutes geplaatst.

Vragen of opmerkingen

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact op met het uitvoeringsteam van Verheij Infra.

Omgevingsmanager Marjolijn Rietveld staat u graag te woord. U kunt haar bereiken via telefoonnummer 06- 12737026 of via de BouwApp.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen