Basisschool de Schoof komt in actie voor kinderen in armoeden

Foto: Basisschool de Schoof

Raamsdonksveer – In oktober gingen we weer van start met de Kinderboekenweek met dit jaar als thema: worden wat je wil. Ieder kind moeten kunnen worden wat hij of zij wil. Waar je ook woont op de wereld, kinderen verdienen dezelfde kansen. Daarom kwamen we als school deze maand in actie voor kinderen in armoede.

Hoe konden de kinderen in actie komen?
Ieder kind ontving “de klusjeskaart”. Mat en Roos kwamen deze uitdelen en vertelden ook heel duidelijk waarom het zo belangrijk was. Op deze kaart stonden verschillende klussuggesties en was er ruimte voor de kinderen om zelf klusjes te bedenken die ze voor een ander konden doen. Voor een kleine bijdrage kon het kind een klusje in huis doen, maar natuurlijk ook voor familie, vrienden, kennissen en buren. Klusjes op de kaart konden zo vaak door de kinderen uitgevoerd worden als ze wilden.
Naast de klusjeskaart was er een verzamelpunt voor plastic flessen.

Geldmeter
Vanaf maandag 4 oktober stond er in een centrale ruimte een prachtige geldmeter. Hierin werden alle bijdragen van de kinderen verzameld. De kinderen stopten wekelijks hun bijdragen met de leerkracht in de geldmeter. Deze veranderde ook van kleur als we een bepaald bedrag hadden opgehaald!

Feestelijke afsluiting
Op 20 oktober, de laatste dag van de spaaractie, vond er een feestelijke afsluiting plaats voor de kinderen. Mat en Roos kwamen weer langs om te kijken hoe het ons was vergaan met klusjes doen. De kinderen hebben samen het geweldige bedrag van €739,95 bij elkaar gespaard! We willen alle kinderen en hun ouders, familieleden, vrienden en buren bedanken voor de inzet, zonder jullie hadden we dit nooit voor elkaar gekregen!

Samen geven we zo als school toekomst aan kinderen in armoede!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen