Met Plan Boom haalt u de natuur in uw tuin – Natuurfederatie Geertruidenberg

Foto:

Uit uw raam kijken en veel groen zien. Bloeiende bomen en struiken vol met vogels die voor u zingen. Op en rond de stammen lopen en vliegen vlinders, bijen en andere insecten die uw tuin gezond houden en voedsel vormen voor de vogels. Dat is toch prachtig!

Groen denken

De actie Plan Boom is een mooie aanleiding om uzelf en anderen te motiveren om groen te denken. Op 26 november 2021 heeft Natuurfederatie Geertruidenberg in goede samenwerking met de gemeente Geertruidenberg veel inwoners blij gemaakt met 3 gratis bomen en/of struiken. Men kon kiezen uit een gewone hazelaar, rode kornoelje, wilde liguster of vlier. In totaal zijn er 500 gratis boompjes/struiken weggegeven.

Volgende generatie groen

Laat uw kind of kleinkind zelf inheemse bomen planten en adopteren. Geef daarbij aan waarom een boom zo belangrijk is voor hen. Bent u zelf niet helemaal op de hoogte waarom een groene omgeving goed voor u is, dan geven we hierbij de belangrijkste argumenten.

Een boom zorgt voor gezonde lucht.

  • Een groene omgeving zorgt voor meer beweging, meer spelen en een gezondere geest.
  • Bomen leggen CO2 (stikstof) vast. Europa wil daarom 3 miljard bomen planten en kon u er alvast 1, 2 of 3
  • bomen ophalen tijdens de actie Plan Boom.
  • Bomen verhogen het woongenot en de waarde van uw huis.
  • Bomen stimuleren buiten recreëren.
  • Bomen zijn goed voor kwetsbare dieren zoals insecten, vogels en andere wilde dieren. Veel van die dieren worden nu bedreigd in hun voortbestaan.
  • Bomen zijn een belangrijk wapen tegen de klimaatcrisis. Ze zorgen dat de temperatuur minder snel stijgt. Misschien is dan 1,50 C nog haalbaar.
  • Bomen zorgen voor verbetering van de waterhuishouding, waardoor er minder overstromingen zijn bij nat weer en minder verdroging bij droogte. Daarnaast zorgen ze voor schaduw en verkoeling als het heel heet is.
  • Veel mensen vinden dat bomen overlast geven. Dat is natuurlijk ook wel een beetje zo, maar met een groene bril op ziet u dat toch anders en een beetje opruimwerk is voor velen hartstikke gezond.

Kortom, u kunt helpen de wereld groener en gezonder te maken!

Met ‘Plan Boom’ dragen de Brabantse Milieufederatie, Brabants Landschap en IVN Brabant hier graag aan bij. Het project Plan Boom is en wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij.

Bron: Gemeente Geertruidenberg 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen