Deze week in het zonnetje: Knappe Stafford Jara

Foto: DOC Breda

Jara is een kruising Stafford x Bully van 2 jaar oud. Ze is in de opvang terechtgekomen omdat de eigenaar niet meer voor haar kon zorgen.

Deze meid is een krachtpatser met een zacht randje. Ze is namelijk erg lief naar mensen en krijgt graag aandacht. Knuffelen kan deze meid als de beste! Maar ze is ook ontzettend sterk. Met wandelen trekt ze behoorlijk aan de lijn. Daarnaast reageert Jara zeer wisselend op andere honden en wij zoeken een eigenaar die hier verantwoord mee omgaat.

Jara is een onstuimige meid en daarom wordt ze alleen bij kinderen ouder dan 16 jaar geplaatst. Het is niet bekend of Jara alleen thuis kan blijven en wij zoeken dus een situatie waar dit rustig opgebouwd kan worden.

Deze jongedame vindt het leuk om een trekspel te doen, maar houdt zoals de meeste honden ook enorm van “lekker” eten. Als ze wat lekkers krijgt, moet ze daar bij ons wel voor werken door bijvoorbeeld een snuffelspelletje te doen.

Jara is in het verleden geopereerd aan beide knieën. Hoewel het op dit moment goed gaat, zal een nieuwe eigenaar rekening moeten houden met bewegen. Lange wandelingen is zij nog niet gewend en dit zal rustig opgebouwd moeten worden. Hetzelfde geldt voor spelen.

Heeft u wel wat spieren en zoekt u een lieve knuffeltante, dan horen wij graag van u!

Meer informatie: Dierenopvangcentrum Breda

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen