Klimaatsubsidie

GEERTRUIDENBERG, Foto Pix4Profs / Jan Stads.
GEERTRUIDENBERG, Foto Pix4Profs / Jan Stads.
Foto: Jan Stads / Pix4Profs

De gemeente Geertruidenberg zet een belangrijke stap in de richting van een duurzamere en klimaatbestendige toekomst. Dit doen we met een nieuwe Klimaatsubsidie. Deze subsidie is voor inwoners, bedrijven, VVE’s en onderwijsinstellingen die actief willen helpen met verduurzaming door klimaatadaptieve maatregelen te nemen.

Wat houdt de Klimaatsubsidie in?

De Klimaatsubsidie van de gemeente Geertruidenberg is bedoeld om initiatieven te steunen die bijdragen aan een veerkrachtiger en duurzamer milieu. Voorbeelden van projecten waarvoor subsidie kan worden aangevraagd, zijn:

1. Aanleggen van Groene daken: U verbetert de biodiversiteit en vermindert de hittestress in de stad door het aanleggen van groene daken.

2. Installatie van wateropvangsystemen: Hiermee helpt u bij het verminderen van wateroverlast. Tegelijkertijd verbetert dit het waterbehoud door de installatie van innovatieve wateropvangsystemen.

3. Afkoppelen van rioleringen: Voorkom overbelasting van het rioolsysteem en stimuleer het natuurlijke waterbeheer door de regenpijp af te koppelen van het gemengde rioleringstelsel en aan te sluiten op een infiltratievoorziening of Hemel Water Afvoerstelsel.

4. Vergroenen van tuinen: Transformeer traditionele tuinen tot groene oases die bijdragen aan een gezonder milieu en het voorkomen van hittestress.

U kunt vanaf nu de Klimaatsubsidie aanvragen op geertruidenberg.nl/klimaatsubsidie.

Heeft u nog vragen?

Met deze Klimaatsubsidie moedigt de gemeente Geertruidenberg inwoners uit aan om samen bij te dragen aan een veerkrachtige en duurzame leefomgeving. Samen kunnen we bouwen aan een groenere toekomst! Voor vragen of meer informatie kunnen geïnteresseerden contact opnemen met de gemeente Geertruidenberg via [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen