Publieksversie besluitenlijst 20 februari 2024

Foto: geertruidenberg.nl

Publieksversie besluitenlijst 20 februari 2024

Gunning raamovereenkomst civieltechnische kunstwerken

De gemeente heeft het onderhoud van civieltechnische kunstwerken aanbesteed. Het college van B&W heeft besloten de werkzaamheden te gunnen aan de laagste aanbieder; Brabotech Aannemingsbedrijf B.V. uit Etten-Leur. Het gaat hierbij om het onderhoud van o.a. bruggen, duikers, steigers en geluidschermen. Als er geen bezwaren volgen, gunnen we de werkzaamheden definitief. De overeenkomst heeft een looptijd van twee jaar en kan daarna nog twee keer met één jaar verlengd worden.

Gunning project rioolvervanging Oude Stadsweg Geertruidenberg

Het college van B&W heeft besloten het project rioolvervanging Oude Stadsweg voorlopig te gunnen aan de laagste aanbieder. Als er geen bezwaren volgen, gunnen we de werkzaamheden definitief.

Leaseovereenkomst energieopslagsysteem Kindcentrum Parkzicht

Het Kindcentrum van Stichting Uniek wat aan de Parklaan in Raamsdonksveer gebouwd gaat worden, krijgt de komende jaren niet de elektriciteitsaansluiting die nodig is om de school op een normale manier te kunnen gebruiken. De gemeente Geertruidenberg betaalt mee aan een batterij voor Stichting Uniek, zodat deze problemen voor de komende 10 jaar zijn opgelost. Zo kan de school alsnog op een normale manier worden gebruikt.

Overeenkomst Kredietbank Nederland 2023-2027

De gemeente Geertruidenberg gaat opnieuw een overeenkomst aan met de Kredietbank Nederland voor de uitvoering van schuldhulpverlening. De Kredietbank Nederland heeft als doel inwoners zo goed mogelijk te helpen zo zelfstandig mogelijk financieel leven.

Vergoeding noodopvang Hoge Veer

Het college kiest voor een vaste vergoeding per bed per nacht voor de noodopvang van asielzoekers in het Hoge Veer. Op deze manier hoeven we niet alle facturen apart te declareren en beperken we de administratieve last. Naar verwachting zal deze vergoeding toereikend zijn om de opvang te kunnen bekostigen.

Verlenging DVO Stichting Mommerskwartier

De dienstverleningsovereenkomst voor het beheer van de overgebrachte archieven en de faciliteiten van een gemeentearchivaris is verlengd met 2 jaar t/m 2026.

Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Landgoed Hooijpolder

Met de ontwikkeling van een landgoed met landgoedwoningen in Raamsdonk wordt kwaliteit toegevoegd aan de gemeente Geertruidenberg. Het landgoed wordt openbaar en voor eenieder toegankelijk. De initiatiefnemers hebben in het verleden in Raamsdonk gewoond en zouden hier graag terug komen wonen.

Verlenging noodopvang asielzoekers in het Hoge Veer

Het college stelt aan de raad voor om de termijn voor de noodopvang van asielzoekers in het Hoge Veer nu in één keer te verlengen tot uiterlijk 1 oktober 2024.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen