Publieksversie besluitenlijst 27 februari 2024

Foto:

Publieksversie besluitenlijst 27 februari 2024

Herziene begroting MidZuid 2024

Het dagelijks bestuur van WAVA/MidZuid heeft een herziene begroting 2024 gepresenteerd. OokWAVA/MidZuid wordt geconfronteerd met stijgende kosten. Als gevolg hiervan is er sprake van een stijgend financieel tekort. En hierdoor een stijgende gemeentelijke bijdrage. De meerjarenbegroting laat een verdere stijging van de gemeentelijke bijdrage zien. Het college stelt de gemeenteraad voor om bij het bestuur van MidZuid een zienswijze in te dienen over de herziene begroting 2024. Hierin wordt onder andere gevraagd om maatregelen te nemen om de stijging van de gemeentelijke bijdrage te beperken en rekening te houden met de financiƫle situatie van de gemeente.

Principeverzoek Molenstraat 48 Raamsdonk

Het college van B&W besluit om mee te werken aan het initiatief, waardoor een omgevingsvergunning voor het bouwplan aan de Molenstraat 48 in Raamsdonk aangevraagd kan worden. Voorwaarde voor vergunningverlening is dat het gehele bouwplan kan voldoen aan een evenwichtige toedeling van functies op locatie.

Tarief Jeugdhulp met verblijf en crisiszorg 2024

Per 1 januari 2024 stellen we nieuwe budgetten vast voor verblijfs- en crisiszorg. Deze wijziging geldt voor de vijf samenwerkende gemeenten van de jeugdhulpregio West-Brabant Oost.

Afwijken van het inkoopbeleid voor aanschaf containermanagementsysteem en burgerportaal

Het college van B&W heeft besloten een containermanagementsysteem aan te schaffen. We gaan dit systeem gebruiken voor het beheer van de afvalcontainers. Een onderdeel van dit pakket is ook een uitgebreid burgerportaal. Inwoners kunnen hierin hun verbruik inzien, maar ook een milieupas of minicontainer aanvragen. Hiermee willen we een gebruiksvriendelijke omgeving bieden waarin alles op het gebied van afval samenkomt.

Kaderbrief 2025 Verbonden Partijen

De gemeente Geertruidenberg neemt deel aan diverse gemeenschappelijke regelingen. Bijvoorbeeld de GGD, de Veiligheidsregio en het Centrum voor Jeugd en Gezin. De gemeenteraad bepaalt de financiƫle bijdrage aan deze instellingen. De instellingen dienen hiervoor een Kaderbrief in. Het college heeft de Kaderbrieven 2025 besproken. De verschillende Verbonden Partijen hebben de richtlijnen, zowel financieel als inhoudelijk, overgenomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen