Publieksversie besluitenlijst 5 maart

Foto:

Publieksversie besluitenlijst 5 maart

Textielinzameling, -sortering en -verwerking MidZuid

Het college van B&W besluit om de textielinzameling vanaf 1 juli 2024 anders te gaan inrichten. Het sociaal werkbedrijf MidZuid gaat het textiel regionaal sorteren en verwerken. Daarnaast plaatsen we nieuwe textielcontainers. Op deze manier hebben we meer grip op de verwerking van het textiel en dragen we bij aan passende sociale werkgelegenheid binnen onze eigen regio.

Daarnaast gaan we voor de inzameling van het textiel samenwerken met de gemeente Oosterhout. Door onze krachten te bundelen kunnen we de inzamelactiviteiten efficiënter inrichten. Daarnaast draagt de keuze bij aan de intensievere samenwerking op het gebied van afval in de regio. We verlenen daarom de komende jaren een uitsluitend recht aan de gemeente Oosterhout. Dit betekent dat we geen Europese Aanbesteding doorlopen.

Dekking implementatie jeugdlandschap

De jeugdregio West-Brabant Oost werkt aan een nieuw jeugdhulplandschap. Hiervoor is door Geertruidenberg en Drimmelen een lokale implementatiemanager aangesteld.

Invoering landelijke tarief GI’s

Per 1 januari 2024 stellen we nieuwe tarieven vast voor de gecertificeerde Instellingen (GI’s). Deze wijziging geldt voor de vijf samenwerkende gemeenten van de jeugdhulpregio West-Brabant Oost. We zorgen hiermee voor een passende bekostiging voor de GI’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen