Noodfonds en Praxisactie voor gratis energiebesparende producten

Foto: .duurzaamgeertruidenberg.nl

Een te hoge energierekening en stijgende kosten voor boodschappen. Iedereen merkt het effect van de hoge prijzen. Daarom zijn er twee initiatieven om inwoners met een inkomen tot 200% van het sociaal minimum te helpen: het Noodfonds en de Praxisactie voor gratis energiebesparende producten.

Noodfonds 

Het tijdelijk noodfonds is er voor inwoners met een inkomen tussen 120% en 200% van de bijstandsnorm. Het gaat hier om het netto maaninkomen inclusief vakantiegeld. Het noodfonds is geen oplossing voor de lange termijn, daarom brengen we u na uw aanvraag direct in contact met een budgetcoach. De coach kijkt samen met u of u nog kunt besparen op uw uitgaven, of uw inkomen kunt verhogen. Daarnaast bekijkt hij of zij of het verduurzamen van uw woning een optie is om uw vaste kosten te verlagen. Kijk op Geertruidenberg.nl/noodfonds en vraag het indien nodig aan.

Praxisactie: gratis energiebesparende producten 

Energie die u bespaart, hoeft u niet te betalen. Met de hoge energieprijzen maken kleine maatregelen een groot verschil. Daarom bieden we gratis energiebesparende maatregelen aan, speciaal voor huishoudens met een inkomen tot 200% van het sociaal minimum.

Verdient u als huishouden 200% van het sociaal minimum?  Ga naar Duurzaamgeertruidenberg.nl/praxis-actie en vul het formulier in. De gratis spullen, zoals tochtbanden, radiatorfolie en ledlampen kunt u ophalen bij de Praxis in Raamsdonksveer (Bliek 25) op vertoon van uw ophaalbrief. De spullen zijn direct beschikbaar zolang de voorraad strekt.

Komt u niet in aanmerking?

Kunt u ook moeilijk rondkomen, maar komt u niet in aanmerking voor het Noodfonds? Wacht niet met hulp vragen tot het te laat is. Voorkom schulden. Misschien kunt u wel geld besparen. Of kunt u uw inkomsten verhogen. De gemeente, de landelijke overheid en andere organisaties kunnen u helpen.

Op Geertruidenberg.nl/werkinkomen vindt u een overzicht van alle steun en hulp op het gebied van werk, inkomen, extra inkomen, kinderen en geldzorgen en financiële problemen. Vindt u het prettig dat er een medewerker meekijkt met uw financiën? Dan mag u ook rechtstreeks contact opnemen met de gemeente via 14 0162 en een afspraak maken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen