Loop virtueel en werkelijk door de moderne HAVO/VWO tijdens Open Huis Frencken

Op 15 en 16 februari 2019 organiseert het Mgr Frencken College voor het eerst het Open Huis in de nieuwe vleugel. De eerste nieuwbouw is sinds begin 2019 in gebruik en heeft naast veel ruime lokalen ook een nieuwe aula, sporthal en een collegezaal. De impressie van de moderne havo/vwo-school wordt aangevuld met Virtual Reality om leerlingen een compleet beeld van hun toekomstige school te geven, waar ze na de zomervakantie kunnen starten.

Duurzaam

De vernieuwbouw van het Mgr. Frencken College is ongetwijfeld niemand ontgaan: deze zomer staat er een nieuw schoolgebouw – modern, licht en duurzaam met een goed luchtklimaat. Als oriënterende basisschoolleerling wil je natuurlijk wel weten waar je terecht komt. Bezoekers van het Open Huis beleven nu al hoe het nieuwe gebouw is. Bij het bezoek aan het ‘nieuwbouwplein’ wordt dat beeld aangevuld met een VR-experience van het nog te bouwen deel. Ook is er een presentatie en uitleg voor geïnteresseerden door projectontwikkelaar Van Wijnen.

Spelenderwijs

Het Mgr. Frencken College is ook inhoudelijk modern en vernieuwend; door middel van gamification lopen bezoekers rond op kleur en thema, zoals ze zelf willen. Met behulp van een keycord-kaart onder het motto ‘Het Frencken laat je kiezen’ is er vervolgens de keuze uit actieve, uitdagende of mysterieuze opdrachten voor leerlingen, zodat er spelenderwijs kennis gemaakt kan worden gemaakt met het voortgezet onderwijs voor havo en vwo.

Horen, zien en doen

Wat kies jij? Ga je bijvoorbeeld meteen naar het Bètaplein om proeven te doen rondom Voeding of duik je 1 van de 3 mini-escaperooms in om de puzzel op te lossen? Bij Onderzoeken & Ontwerpen kun je een hologram maken! Mis de primeur niet: in de nieuwe aula wordt er elk half uur een preview van de Frencken-musical gegeven. Ga op wereldreis of maak een reis door de tijd. Misschien wil je meteen meesporten in de nieuwe sporthal? Of eerst horen, zien en doen wat je mag verwachten van het eerste jaar, op het Brugklasplein? En wat valt er eigenlijk nog meer te kiezen: havo of vwo?

Open Huis

Leerlingen en docenten van het Frencken kunnen je meer te vertellen en uitleg te geven. Wat er nog meer te zien en te doen is, kunnen bezoekers zelf ondervinden als ze het Open Huis bezoeken: vrijdag 15 februari 17.00 uur – 21.00 uur en zaterdag 16 februari 9.30 uur – 12.30 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen