Geertruidenberg in top 5 Valentijnsgemeente Noord-Brabant

Inwoners van Rucphen ontvangen op Valentijnsdag de meeste valentijnskaarten en -cadeautjes (zoals bloemen, ballonnen en chocolade) van alle Brabanders. Dit en meer blijkt uit het jaarlijkse valentijnsonderzoek van Greetz, het online platform voor persoonlijke verrassingen en marktleider in Nederland op het gebied van online wenskaarten.

Niet alleen naar Rucphen worden veel verrassingen verstuurd. Ook op andere plaatsen in Noord-Brabant worden de nodige verrassingen bezorgd. De top 5 van plaatsen waar, gemeten per inwoner, de meeste valentijnsverrassingen worden bezorgd.

  1. Rucphen

  2. Halderberge

  3. Moerdijk

  4. Werkendam

  5. Geertruidenberg

Welke verrassingen Brabanders kunnen verwachten? Naast valentijnskaarten versturen we vooral prachtige boeketten, vrolijke ballonnen en lekkere chocolade. Mannen versturen eerder een boeket dan vrouwen, die op hun beurt in de meeste gevallen voor chocolade kiezen.

Wie overigens kans wilt hebben op een presentje kan het best verhuizen naar Zuid-Holland, waar gemiddeld per inwoner de kans het grootst is om iets te ontvangen.  Noord-Brabant doet het met de derde plaats van alle provincies ook helemaal niet slecht.

Valentijnsdag niet meer voor liefdes alleen

Naast verliefdheid zijn goede vriendschap en liefdevolle familierelaties voor vrouwen steeds belangrijkere redenen om te verrassen met valentijn. Stuurde in 2017 nog 38% van de vrouwen een valentijnsverrassing naar een vrouwelijke ontvanger, in 2018 is dat maar liefst 53%. De overige 47% wordt bij een mannelijke valentijn bezorgd; in 2017 was dit nog anderhalf keer zoveel. Op die valentijnsverrassingen plaatsen vrouwen graag een naam of eigen foto. Dat doen zij 83% vaker dan mannen.

Bekijk hier het volledige valentijnsonderzoek met nog meer feitjes rondom verrassen tijdens valentijn.

 

Over Greetz

Greetz is van Nederlands marktleider in online echte wenskaarten uitgegroeid tot het ultieme platform voor persoonlijke verrassingen, zoals bloemen, ballonnen, taarten en chocolade. De missie van Greetz is om het leuker en eenvoudiger te maken om attent te zijn, met nieuwe verrassingen,  personalisatiemogelijkheden en innovatieve bezorgopties. Greetz is gevestigd in Amsterdam.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen