Charles Dickens’ verhalen in De Schelleboom What the Dickens?

Foto: De Schelleboom

Op 8  oktober kunt u komen kijken en luisteren naar bijzonder verteltheater in De Schelleboom. En mix tussen verhalen, toneel en theater, gebracht door het Amsterdam Chambre Theatre in een serie kamervoorstellingen over het leven en werk van bekende auteurs. 

Ga mee terug in de tijd, terug naar de 19e-eeuwse Victoriaanse tijd. Een tijd van paranormale experimenten en het verlangen om met de doden te spreken in spannende spirituele sceances. In haar drawing room ontmoet u uw gastvrouw Miss Havisham, bijgestaan door haar medium, Mrs. Gamp, en haar macabere adviseur Uriah Heep. Het wordt een avond vol onverklaarbare geestverschijningen, flikkerende kaarsen en dansende schaduwen!  Wie zullen zij ontvangen en wie zal ongenood verschijnen…?

Dickensiaanse verhalen

Charles Dickens was gefascineerd door geesten en schreef, naast kleurrijke klassiekers als ‘Oliver Twist’ en ‘A Christmas Carol‘, prachtige spookverhalen. Volgens de overlevering, verscheen zijn eigen geest zelfs op een seance in Amerika, 5 dagen na zijn dood!

What the Dickens! is een oud-Engelse uitspraak van verbazing, die al in de stukken van Shakespear terug te vinden is. Hoewel Charles Dickens dus niet de reden is van het ontstaan, heeft hij met zijn bekendheid zeker bijgedragen aan het levend houden er van tot in deze eeuw.

Koop hier je tickets

“What the Dickens?”

  • Zaterdag 8 oktober oktober | aanvang 20:15
  • entree €19,50 (incl koffie/thee vooraf & een drankje)
  • De Schelleboom | Mathildastraat 37a | 0162-437165 (ook voor whatsapp
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen