Vernieuwing kerstverlichting

Foto: Gemeente Geertruidenberg

De donkere dagen voor kerst komen er bijna aan. In de vorige jaren stonden er in alle drie de kernen kerstbomen om de gemeente Geertruidenberg onder te dompelen in kerstsferen. Vanaf dit jaar doen we dit een stuk duurzamer!

Verschillende bomen

In Raamsdonksveer, bij de rotonde bij Restaurant de Triangel, planten we een permanente, echte boom. Dit wordt een Abies Nordmannia en tijdens de feestdagen hangen we hier LED lampjes in. Het is een echte kerstboom die ongeveer 10 meter hoog is als we hem planten. Op de markt in Geertruidenberg en in Raamsdonk komen prachtig grote Fairybell’s te staan met daaraan LED-verlichting. Een Fairybell is een hoge paal met lichtsnoeren tot aan de grond. Zo ontstaat er een grote verlichte kerstboomvorm.

Duurzaam alternatief

De gemeente kiest hiervoor omdat we de kerstversiering duurzamer willen aanpakken. In de afgelopen jaren werden de drie kerstbomen in het buitenland afgezaagd en dan met zwaar vervoer onze kant op gereden. Door de lange reis kwamen de bomen vaak gebroken, kaal en treurig aan. We hadden dan niet de mooiste bomen staan in de kersttijd. We vonden dat dit duurzamer kon en dit is een goed alternatief.

‘Op deze manier kunnen we toch genieten van de gezellige verlichting, maar dan duurzaam! Ik ben blij dat we de kerstsfeer op deze manier ook kunnen verzorgen. Fijne kerstdagen toegewenst!’ – Tommie Mertens, wethouder Duurzaamheid

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen