Burgemeester Witte sluit drugspand

Foto:

Een woning aan de Baksweer is vrijdag 7 april voor de duur van 3 maanden gesloten vanwege overtreding van de Opiumwet (artikel 13b). Dat heeft burgemeester Marian Witte besloten.

Aanpak

Op vrijdag 7 april 2023 trof de politie in het pand een aanzienlijke hoeveelheid harddrugs aan. Daarnaast zijn in de woning aanverwante goederen aangetroffen voor hennepteelt zoals een weegschaal / gripzakjes / slakkenhuis etc die kenmerkend zijn bij drugsvondsten. De burgemeester heeft de woning direct gesloten door middel van een zogenoemde spoedsluiting. Met deze tijdelijke sluiting wil de burgemeester een eind maken aan de bekendheid van dit pand als drugspand. Burgemeester Witte: “Op basis van de beleidsnota 13b Opiumwet kan ik als burgemeester een woning sluiten als er een handelshoeveelheid harddrugs wordt aangetroffen. Bij een eerste overtreding kan dat voor drie maanden. Ik maak gebruik van deze bevoegdheid omdat ik het belangrijk vind om drugshandel en overlast tegen te gaan.”

Meld drugsoverlast

Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Geertruidenberg en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners en ondernemers helpt daarbij. Ervaart u drugsoverlast? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna anoniem door naar de politie.

Bron: Gemeente Geertruidenberg

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen