Dodenherdenking 4 mei 2023

Foto: Gemeente Geertruidenberg

Donderdag 4 mei is het Dodenherdenking. We herdenken alle slachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog. Dit zijn militairen en burgers die stierven in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Op donderdag 4 mei  organiseren de 4 mei comités daarom herdenkingsbijeenkomsten in de kernen Raamsdonk, Raamsdonksveer en Geertruidenberg.

Raamsdonk

Om 19.00 uur woont burgemeester Marian Witte een korte herdenkingsdienst bij in de St. Bavokerk aan het Kerkplein in Raamsdonk. Hierna volgt een herdenkingstocht, kranslegging en twee minuten stilte. Aansluitend worden de aanwezigen uitgenodigd voor een koffiemoment bij “De Zeven Zusters”.

Raamsdonksveer

Om 19.00 uur woont wethouder Tommie Mertens een meditatief moment bij in de Emmakerk aan de Emmastraat 13 in Raamsdonksveer. Hierna volgt een stille tocht, krans- en bloemlegging en twee minuten stilte. Aansluitend worden de aanwezigen uitgenodigd voor een koffiemoment in het gemeentehuis.

Geertruidenberg

Om 19.30 uur woont wethouder Annemiek van Rooij de herdenking bij het herdenkingsmonument bij aan de Stadsweg in Geertruidenberg. Er volgt een kranslegging en twee minuten stilte. Aansluitend worden de aanwezigen uitgenodigd voor een koffiemoment in de Geertruidsstaete in de Venestraat in Geertruidenberg.

Bron: Gemeente Geertruidenberg

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen