Met een lengte van 1,55meter of een maatje XL kan je ook gewoon (catwalk)model zijn

Foto:

Dit is een vaak genoemde uitspraak bij het modellenbureau BePrettyModels. Op 22 april kregen wij een bericht van het modellenbureau met de vraag of wij het leuk zouden vinden een artikel te schrijven over hun opkomende fashionshow in Geertruidenberg, die afgelopen weekend heeft plaatsgevonden. Uiteraard wilden wij van de redactie daar meer over weten en hebben wij contact opgenomen met BePrettyModels en vertellen Alisha en Amanda hun verhaal! Want wie zijn zij nu eigenlijk?

Alisha (21) is al 1 jaar lang eigenaresse van BePrettyModels en heeft als doel de modellenwereld te gaan veranderen.

“Wij willen het perfecte plaatje de wereld uitkrijgen”, is iets wat mijn collega Amanda (25) en ik altijd zeggen. Je hoeft niet meer 1.75meter te zijn en een maatje XS te hebben om model te kunnen zijn! Want weten jullie dat de gemiddelde maat, een maatje 42 is in Nederland?

Wij hebben modellen in ons systeem van een maat XS tot een 5XL, maar ook modellen met tattoos, piercings, littekens en zelfs modellen in een rolstoel! Eigenlijk zijn dit allemaal zaken waar veel modellenbureau’s van afknappen. Ook Amanda en ik zijn vaak afgewezen bij bureau’s, maar bij ons zijn modellen van elke maat, leeftijd en lengte welkom!

Alisha: ‘’Ik heb voor mijzelf al kunnen bewijzen dat je ook model kunt zijn met 1,55meter, nu wordt het tijd om mijn verhaal en kennis te gaan delen met anderen’’

Na 4 jaar ervaring en meerdere misverkiezingen heb ik besloten om mijn enthousiasme en ervaringen te gaan delen met andere modellen. Nadat ik mezelf bewezen heb dat ik als model persoonlijk zo ben gegroeid ben ik BePrettyModels gestart. BePrettyModels is er vooral voor de modellen die ook steeds niet “goed genoeg zijn”. Maar daarbuiten zijn we er ook voor dames en heren zonder ervaring, die graag kennis willen maken met de modellenwereld.

Amanda: ‘’ ik geloof dat met de juiste inzet en de juiste mensen achter je, je ongeacht je looks het kunt maken in de modellenwereld’’

Ik ben ook ruim 4 jaar actief als model, zowel missverkiezingen als shoots, catwalk en acteerwerk. Ik was lang zoekende naar mijn plek in de markt tot ik BePrettyModels tegen kwam. BePrettyModels was eindelijk een modellenbureau zonder maten die mij toeliet. Van het een kwam het ander en ben ik Alisha’s rechterhand geworden van Be Pretty Models. Ik geloof dat waar wij voor staan, dat wij daar echt veel mee kunnen bereiken. Voor mij is er niks leukers op de wereld dan voor de camera staan. Wij zijn klaar om andere modellen te helpen met hun carierre en een echte boost aan hun zelfvertrouwen te geven. Ons doel is niet alleen de modellenwereld te veranderen, maar wij willen dat onze modellen zichzelf waardevol voelen en wij hopen hen meer zelfvertrouwen te kunnen gaan geven, precies wat ons ook een paar jaar geleden is overkomen. Je ontwikkelt je dus bij ons niet alleen maar in de modellenwereld, maar wij zijn er ook voor iedereen die zichzelf op andere vlakken wilt g aan ontwikkelen! Onze show is daar een groot voorbeeld van.

Op 23 april heeft BePrettyModels een fashionshow georganiseerd in Het Fort Geertrudis in Geertruidenberg om aan iedereen te kunnen laten zien wat het team in hun mars heeft. Na 6 maanden trainen, hebben maar liefst 40 modellen zichzelf bewezen op het podium. Want eerlijk is eerlijk: “wij staan met de onjuiste maatjes automatisch 10 punten achter in de modellenwereld”. Juist daarom, hebben wij onze modellen de kans gegeven om wel op een catwalk te kunnen gaan stralen, en dat maakt ons uniek! 35 van de 40 modellen zijn dit traject begonnen zonder ervaring op de catwalk en zeker de helft had nog nooit iets met de modellenwereld te maken gehad. Zij hebben op vrijwillige basis catwalk-, fotografie- en etiquette trainingen gehad om zo de beste versie van zichzelf te kunnen laten zien bij de show. Het is erg mooi om te zien dat ze zich zo ontwikkeld hebben.

Maar vergeet niet: “Model zijn is niet altijd makkelijk hoor”; je moet heel flexibel zijn en communicatief sterk zijn, anderzijds moet je goed kunnen poseren, kunnen acteren en op de catwalk kunnen lopen. “Een goede dag heb je in deze wereld eigenlijk niet zonder blaren of spierpijn” maar je moet er ook voor open staan om regelmatig je eigen grenzen op te zoeken. Je kan jezelf namelijk niet ontwikkelen, zonder te achterhalen wat er in je zit. Zowel in de modellenwereld, als daarbuiten. Ook dit is iets wat onze modellen geleerd hebben van onze trainingen.

Er zijn bij de BePrettyModels fashionshow maar liefst 20 verschillende catwalkrondes gelopen van lingerie tot aan bruidsmode. De diversiteit en talenten die we binnen ons bureau hebben wilden wij ook graag op het podium laten zien. Zo hebben een aantal modellen ook nog gezongen en piano gespeeld.

Ook hebben wij mogen genieten van een aantal dansoptredens van Kimm Dance Center in Raamsdonksveer! Het was een hele diverse show, waarbij we verschillende rondes hebben gelopen maar ook verschillende preformances hebben gehad. Dit onderscheidt ons van andere shows. Het was echt een hele sensatie! We hebben achteraf ook veel lieve en trotse reacties gekregen, daar zijn we erg blij mee natuurlijk!

Onze fashionshow is ook mede mogelijk gemaakt door al onze sponsoren, het publiek, de tijd, moeite en inzet van onze make-up artiesten en natuurlijk al onze modellen!. Onze modellen vonden het geweldig. Zo citeer ik een model: ‘’bedankt dat jullie dit geregeld hebben, en zoveel tijd in ons gestopt hebben, ik heb echt een boost gekregen op het podium en dankzij jullie kon ik daar staan, ik ben jullie daar echt dankbaar voor”.

Komt er een volgende show?
Er komt zeker een volgende show!, vertellen Alisha en Amanda. Wij willen deze kans blijven geven aan onze modellen en daarom zijn wij 7 april 2024 weer opnieuw te zien in Geertruidenberg.

Nu nemen wij even een korte adempauze, en over een paar maanden beginnen wij alweer met de voorbereiding van de nieuwe show.

Wij zijn te volgen op Instagram @Beprettymodels en @beprettyfashionshow, je kunt alles over ons en onze modellen zien op de website www.beprettymodels.nl en wij zijn klaar om als groeiend modellenbureau een statement te maken in de modellenwereld!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen