Trouwen in Noord-Brabant 4,5% duurder dan vorig jaar

Foto: Pexels

Ben je van plan om in het huwelijksbootje te stappen? Als je doordeweeks het jawoord wil geven in een Brabants gemeentehuis, betaal je hier in 2023 gemiddeld € 455,52 voor. Het tarief ligt hiermee 4,5% hoger dan in 2022.

Bijna overal in Brabant werd trouwen duurder, al zijn er lokaal grote verschillen: zo is er in Rucphen zelfs een stijging van 37,7%. Dit blijkt uit het jaarlijkse bureauonderzoek van ThePerfectWedding.nl.

Vooral in Rucphen is een huwelijksceremonie op maandag-, dinsdag-, woensdag- of donderdagmiddag dit jaar een stuk duurder. Je betaalt momenteel € 375,60 voor een ceremonie in het gemeentehuis, terwijl de kosten voor een soortgelijke huwelijksvoltrekking vorig jaar € 272,80 waren (+37,7%).

Sarah Glasbergen, oprichter van ThePerfectWedding.nl zegt hierover: “Natuurlijk is het begrijpelijk dat een ceremonie duurder is geworden. Dezelfde trend is bijvoorbeeld zichtbaar bij bruidsjurken en -taarten, maar een stijging van meer dan 30% of zelfs 158% (Noord-Beveland) is wel heel fors.”

Andere Brabantse gemeenten waar een bruiloft in 2023 flink duurder is dan in 2022 zijn Geertruidenberg (+19,2%), Oosterhout (+13%) en Helmond (+8,7%).

Goedkoopste en duurste ceremonie: verschil van ruim € 1.160

Wil je voordelig trouwen in Noord-Brabant, maar liever niet tijdens een gratis ceremonie op maandagochtend? In Heusden vind je de goedkoopste huwelijksceremonie in het gemeentehuis. In deze gemeente betaal je € 272 voor een doordeweekse huwelijksvoltrekking.

De duurste ceremonie van Brabant wordt aangeboden in Boekel. Trouwen kost je hier op zondag € 1.434. Het verschil tussen de goedkoopste en duurste gemeentelijke ceremonie van Noord-Brabant loopt hiermee op tot € 1.162. Ook in Maashorst (€ 1.391,50), en ‘s-Hertogenbosch (€1.256,55) is het prijzig om op zondag in het huwelijksbootje te stappen.

Vergelijk hier hoeveel trouwen kost in jouw gemeente en andere omliggende gemeenten: Onderzoek: trouwkosten voor gemeentelijke ceremonie in 2023 | ThePerfectWedding.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen