Unieke Kans – Bij Curio volg je een lerarenopleiding en krijg je meteen salaris

Foto: Curio

WEST BRABANT – Het lerarentekort is 1 van de belangrijkste uitdagingen voor het onderwijs. Curio onderneemt de ultieme actie. Docent worden? De beroepsopleider van West-Brabant neemt je meteen in dienst, biedt je een parttime opleiding en betaalt je per direct salaris. Deze regeling inclusief opleidingstraject zijn er voor jouw toekomstige baan als docent Nederlands, Duits, wiskunde, groen, natuur- of scheikunde.

Wat houdt het opleidingstraject in?
Als docent ga je werkervaring opdoen op 1 van de Curio locaties in het vmbo, mbo of bij Curio start. Daarnaast ga je 1 dag in de week naar school en volg je de lerarenopleiding aan een hogeschool om je onderwijsbevoegdheid tot docent Nederlands, Duits, wiskunde, groen, natuur- of scheikunde te behalen. In het begin van het traject kijk je vooral mee met een ervaren docent in jouw vakgebied. Die neem je kleine taken uit handen. Hoe verder je in de opleiding bent, des te meer ga sta je zelfstandig voor de klas. Ieder halfjaar wissel je van locatie. Zo kom je er in de praktijk achter welke school en welke doelgroep het beste bij je passen. Het opleidingstraject duurt maximaal 4 jaar.

Rob Neutelings, voorzitter Raad van Bestuur: “We weten dat veel professionals uit het bedrijfsleven of maatschappelijke organisaties in het onderwijs willen werken. Maar vaak vinden ze het een hoge drempel om naast hun werk een opleiding richting het onderwijs te volgen. Daarom bieden we hen een salaris en een opleidingstraject, zodat ze zich geheel op het onderwijs kunnen focussen. Bij Curio vinden we het belangrijk dat mensen hun talenten op de juiste plek kunnen inzetten. Vandaar dat we hun deze oplossing bieden. Een win-win.”

Hoe ondersteunt Curio je in het opleidingstraject?
Naast een arbeidsovereenkomst en een betaalde opleiding biedt Curio je de ondersteuning en begeleiding vanuit onze opleidingsschool. Op deze manier helpen we je continu in je ontwikkeling tot docent.

Kijk voor meer informatie, solliciteren en de voorwaarden op werkenbijcurio.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen