COA vindt locatie Hermenzeil geschikt voor opvang asielzoekers

Foto: Gemeente Geertruidenberg

Na een uitgebreide schouw en gesprekken met onze gemeente heeft het Centraal Orgaan voor opvang Asielzoekers (COA) besloten dat het voormalig recreatiecentrum Hermenzeil in onze gemeente in principe geschikt gemaakt kan worden als tijdelijke opvanglocatie voor asielzoekers.

Voor de opvang van asielzoekers trekken we samen op met het COA. Op en rondom de locatie moeten nog aanpassingen gedaan worden om asielzoekers op te vangen. In de komende tijd voeren we vervolggesprekken met het COA over een aantal basisvoorwaarden; bijvoorbeeld de bereikbaarheid van dagelijkse voorzieningen zoals winkels, maar ook over veiligheidsaspecten zoals de aanwezigheid van water rondom ’Hermenzeil’. Vraagstukken die leven bij direct omwonenden van ‘Hermenzeil’ worden hierin ook meegenomen. Het doel van deze gesprekken is om in gezamenlijkheid de best passende oplossingen hiervoor te vinden.

Meer informatie over de komst van de opvanglocatie lees je terug op onze website: www.geertruidenberg.nl/opvanglocatie. Hier vind je ook een overzicht van vragen en antwoorden. Staat je vraag hier niet tussen? Stuur dan een e-mail naar [email protected] of bel naar 140162.

Bron: Gemeente Geertruidenberg

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen