21 juni European Focus Day

Foto: maakhetzeniettemakkelijk.nl

Op 21 juni is het ‘European Focus Day’. Dit is dé Europese dag tegen woninginbraak. Aandacht voor dit onderwerp is ontzettend belangrijk. Met de juiste preventiemaatregelen neemt de kans op een woninginbraak wel tot 80 procent af.

Tips om woninginbraak te voorkomen
Groot, klein, mooi, lelijk, vrijstaand of op een rijtje. Het maakt inbrekers niet uit hoe u woont. Ze kijken namelijk niet naar wát er te halen valt, maar hoe makkelijk ze binnen kunnen komen. Maak het ze niet te makkelijk, dan kunnen ze ook niet bij uw waardevolle spullen. Een paar simpele handelingen kunnen een inbraak al voorkomen.

  • Tip 1
    Doe altijd ramen dicht en deur op slot als u weggaat

Trekt u de voordeur alleen dicht? Dan kan iemand die zo openmaken met een creditkaart of hard stuk plastic. Draai de voordeur dus altijd op slot en doe alle ramen dicht, ook als u maar even weggaat. Want als een inbreker makkelijk binnen kan komen, heeft hij aan een paar minuten genoeg om uw spullen mee te nemen.

  • Tip 2
    Zorg dat uw huis er altijd bewoond uitziet

Leg geen dure spullen in het zicht. Zorg voor een lichtschakelaar die uw lamp af en toe aanzet of laat gewoon een lichtje branden. Maak bij langere afwezigheid afspraken met uw buren, zodat uw post zich bijvoorbeeld niet dagenlang blijft opstapelen in je brievenbus.

  • Tip 3
    Bewaar niet te veel contant geld in huis

Contant geld is een aantrekkelijke buit voor een inbreker. De noodzaak om contant geld in huis te hebben wordt steeds minder. Tegenwoordig kunt u bijna overal betalen met uw pinpas en soms zelfs al met uw smartphone.

  • Tip 4
    Sluit u aan bij de WhatsApp-groep in uw buurt.

De WhatsApp-groepen zijn een initiatief van buurt- of wijkbewoners zelf die samen met hun buren alert willen zijn op verdachte situaties. Elke WhatsApp-groep heeft een beheerder of contactpersoon die mensen met elkaar verbindt en ook berichten naar een andere groep doorsluist.

Wilt u aansluiten bij een groep in uw straat of buurt of wilt u zelf een WhatsApp-groep Alert Geertruidenberg starten? Laat dit dan weten aan de beleidsmedewerker openbare orde en veiligheid van de gemeente, via 140162 of [email protected]

Meer tips?
Kijk voor meer informatie en tips op Maakhetzeniettemakkelijk.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen