Holmatro wint Groene Pluim

Foto:

Op donderdag 8 juli heeft wethouder  Mike Hofkens de Groene Pluim uitgereikt aan Jilles Duyndam, Global Marketing Manager van Holmatro.

De 2e Groene Pluim

Een groene pluim wordt uitgereikt aan bedrijven die goed bezig zijn met duurzaamheid en sociaal beleid. Met de Groene Pluim worden bedrijven die het goed doen in het zonnetje gezet. Afgelopen donderdag was het Holmatro die de 2e Groene Pluim in de gemeente Geertruidenberg ontving. Eerder werd er al een Groene Pluim uitgereikt aan Sibelco.

Veiligheid voor de mens en een duurzaam milieu

Bij Holmatro is alles gericht op veiligheid voor de mens en een duurzaam milieu. Zo is bij de uitbouw van het hoofdkantoor in Raamsdonksveer gekozen voor een glasgevel (façade) met honderden geïntegreerde zonnecellen, de plaatsing van een windmolen en 3.500 zonnepanelen op het dak van de productiehallen. Hierdoor kan de locatie 50% van de eigen energiebehoefte opbrengen. Dit is uniek in de regio. Opvallend is ook de milieutuin aan de Zalmweg. Dit is een mini biotoop waarbij letterlijk wildgroei van lokale flora wordt gestimuleerd. Daarnaast wordt bij Holmatro ook de mens niet vergeten. Holmatro heeft ongeveer 400 medewerkers in dienst. Het is een leer werkbedrijf en veel mensen vieren bij Holmatro hun jubileum.

Bron: Gemeente Geertruidenberg

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen