Twee Geertruidenbergse tennistalenten naar internationaal tennistoernooi op Mallorca

Foto: Vitasports

Spelers van het Vitasports Performance Center zijn zondag 21 november voor een week vertrokken naar het TEN PRO Global Junior Tour Toernooi op de Rafa Nadal Academy op Mallorca. Ze gaan minimaal 4 wedstrijden spelen op het internationale toernooi.

De spelers doen met dit toernooi internationale ervaring op. Daarnaast wordt hun zelfstandigheid, zonder ouders en met hun coach als begeleiding, op de proef gesteld.

Tennistalenten uit omgeving Breda/ Oosterhout/ Geertruidenberg
Zeven spelers (waaronder een uit Ulvenhout en een uit Teteringen) gaan onder begeleiding van tenniscoach Eric Pietersz naar het internationale toernooi.
Voor één van de zeven getalenteerde spelers was het nog even spannend! Hij stond als eerste op de wachtlijst dus mocht er één uitvaller zijn onder de deelnemers die uit alle hoeken van de wereld komen, dan mocht hij alsnog zijn opwachting maken tijdens het toernooi. Een week voor vertrek kwam het verlossende woord, hij kon alsnog mee.

Alle spelers moesten natuurlijk eerst bijzonder verlof aanvragen bij hun middelbare scholen in Oosterhout en Breda waarna er afspraken gemaakt zijn voor het maken van huiswerk gedurende de week van het toernooi.

Coach en begeleider van het Performance Center
Trainer en oprichter Wouter Nooijen is enorm enthousiast dat er spelers van het Performance Center mee doen aan het toernooi: “Het is mooi om spelers zo gedreven en serieus met de tennissport bezig te zien. Onder begeleiding van coach Eric Pietersz wordt het een prachtige en zeer leerzame ervaring in hun tenniscarrière”. Dat de spelers in goede handen zijn dat blijkt wel. Eric Pietersz heeft veel ervaring opgedaan als nationaal coach van de tennisbond in Maleisië en Sri Lanka waarmee hij op alle continenten van de wereld is geweest voor internationale toernooien. In Maleisië was hij ook coach van het Davis Cup Team.

Het Performance Center geeft training aan en begeleidt talentvolle tennisspelers in de regio. Trainingen vinden plaats op de hoofdlocatie ZuitNL in Etten-Leur en in Oosterhout (OTC De Warande) en Breda (BLTV).

TEN PRO Global Junior Tour

TEN-PRO organiseert jaarlijks negen internationale toernooien in Europa en de Verenigde Staten voor jonge tennistalenten. Ze richten zich op ambitieuze, hoog getalenteerde spelers in de leeftijd van 10 tot en met 16 jaar. In november 2021 is de Rafa Nadal Academy op Mallorca het speelveld voor vele jongeren van over de hele wereld.

Rafa Nadal Academy
Rafael Nadal heeft een internationale tennisacademy opgericht in zijn woonplaats Manacor, Mallorca. Samen met zijn team en zijn voormalig coach en oom Toni Nadal hebben ze een uniek trainingssysteem ontwikkeld gebaseerd op Rafael zijn ervaring in het profcircuit.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen